Treceți la conținutul principal

Fonduri mutuale

Banii - stapaneste jocul
http://actsipoliton.ro/ebook/banii_demo.pdf

„Industria fondurilor mutuale este acum cea mai mare operațiune de fraudare a banilor, un rezervor de 7 trilioane de dolari din care managerii de fonduri, brokerii și alți oameni din interior sifonează constant un procent prea mare din economiile pentru gospodărie, pentru facultate și pentru pensie ale națiunii.“ — SENATORUL PETER FITZGERALD, co‑iniţiator al Mutual Fond Reform Act din 2004 (Legea pentru reforma fondurilor mutuale, respinsă de Comisia Bancară a Senatului)

"Costul mediu al deținerii unui fond mutual este de 3,17% pe an"
"Spre exemplu, poți să „deții“ toată piața (hai să zicem toate cele 500 de acțiuni din S&P 500) pentru doar 0,14%"
"Dar la cele mai multe fonduri mutuale noi plătim aproape de 30 de ori mai mult, sau 3000% mai mult în comisioane, și pentru ce? Rezultate inferioare!!"
"
Expertul în domeniu Robert Arnott, fondator al Research Affiliates31, a pe‑ trecut două decenii studiind primele 200 de fonduri mutuale gestionate ac‑ tiv care aveau cel puțin 100 de milioane sub administrare. Rezultatele sunt înfiorătoare:
Între 1984 și 1998, 15 ani întregi, doar 8 din cei 200 de mana‑ geri de fonduri au bătut Indicele Vanguard 500. (Vanguard 500, alcătuit de fondatorul Jack Bogle, este o imagine în oglindă a indicelui S&P 500.)Asta înseamnă mai puțin de 4% șanse să faci o alegere câștigătoare.
"Cât de rău ne afectează goana după rezultate? Pe parcursul unei perioade de 20 de ani, din 31 decembrie 1993 până în 31 decembrie 2013, S&P 500 a realizat o rentabilitate medie anuală de 9,28%. Dar investitorul mediu de la un fond mutual a câștigat puțin peste 2,54% conform Dalbar, una dintre firmele de cercetare de vârf din domeniu. Auuu! O diferență de aproape 80%"

 Minciuna de 13 trilioane de dolari: „Investeşte cu noi, noi vom învinge piaţa!“ „Obiectivul“ ne‑specialistului nu ar trebui să fie acela de a alege câștigători — nici el și nici «ajutoarele» sale nu pot să facă asta — ci ar trebui să fie mai degrabă să dețină un eșantion reprezentativ de acțiuni care per ansamblu trebuie să crească. Un fond de indici S&P 500 cu costuri reduse va atinge acest obiectiv. — WARREN BUFFETT, scrisoare adresată acționarilor în 2013 „Când privești rezultatele de după reținerea comisioanelor și a taxelor, pe perioade de timp rezonabil de lungi, nu ai practic nicio șansă să ajungi să învingi fondul de indici“28. — DAVID SWENSEN, autorul Unconventional Success (Succes neconvenţional) şi manager al bunurilor deţinute de Universitatea Yale, în valoare de peste 23.9 miliarde de dolari
"Un procent incredibil de 96% dintre fondurile mutuale gestionate activ nu reușesc să depășească media pieței de‑a lungul unei peri‑ oade susținute de timp!"

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum sa devii bogat de la 0

Viaţa ta este plină de risipă - când vei vedea acest lucru, vei putea sa reduci uşor cheltuielile la jumătate, lăsându-ţi cealaltă jumătate din venit  economisiţi. Ce se întâmplă când c heltuieli mai puţin decât câştigi este modalitatea de a deveni bogat. SINGURA modalitate. (ai auzit de oameni care au câştigat la loto şi au pierdut toţi banii şi au ajuns mai rău decât înainte, sau vedete precum Kim Basinger, Mike Tyson care au ajuns in faliment). Daca economiseşti 50% din venit incepând de la 20 ani, la 37 te vei putea retrage la pensie. Daca economiseşti 75%, te vei putea retrage dupa 7 ani! Dar cum poţi economisi atât de mult? Concentrându-te pe fericire poţi să duci o viaţă mai bună, decât dacă te concentrezi pe comoditate şi lux. Cum să faci asta: elimină datoriile, locuieşte aproape de servici, nu împrumuta bani pentru cumpărarea de maşini, mergi cu bicicleta de câte ori poţi, renunţă la abonamentul TV, renunţă la telefoanele scumpe, lasă-i pe copii să-şi atingă pote...

Sfatul tatalui bogat

1."Casa in care stai este cea mai mare investitie si este cel mai mare activ" este falsa. De fapt este cel mai mare pasiv pentru ca iti scoate bani din buzunar luna de luna indiferent daca lucrezi sau nu. De fapt, este un activ, dar este al bancii. Banca zice ca este un activ, dar nu zice al cui e. 2. Niciodata sa nu zici "Nu-mi permit" pentru ca devine realitatea ta. Trebuie sa pui intrebarea, cum sa-mi permit? 3. Sfatul tatalui sarac (desi cu un salariu mare, cu venit mai mare decat a tatalui bogat) este: mergi la scoala, ia-ti o slujba bine platita, munceste din greu. Este o idee buna daca vrei sa muncesti din greu toata viata. Daca vrei sa fii bogat, fii cel care creaza compania si ofera slujba. 4.Banii sunt de fapt perceptia ta asupra ceea ce inseamna banii. Banii iti dau putere si sunt un instrument, si te pot face bogat, daca ii folosesti cum trebuie. Banii nu te fac bogat. Poti sa castigi mai putin decat cineva, dar daca ii folosesti ca pe un instrument, te...