Treceți la conținutul principal

Warren Buffet - sfaturi 1

Warren Buffett e unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Mulţi au încercat să-i copieze stilul în afaceri însă, pentru a fi bogat, trebuie să fii cumpătat. Iată ce sfaturi ne dă omul de afaceri american, citat de “Forbes”, pentru a economisi bani.
-Pregăteşte-ţi singur mâncarea pe care o iei la serviciu şi nu cumpăra de la firmele care livrează la locul de muncă. Pregăteşte mai mult pentru cină şi ce rămâne ia la muncă a doua zi.
- Cumpără fructe şi legume de sezon, care nu costă mult, şi vânează ofertele din supermarket.
- Cumpără alimente engros şi păstrează-le în congelator. Nu te duce să cumperi când ţi-e foame.
- Pregăteşte-ţi mâncarea acasă şi nu te duce la restaurant decât cu ocazii speciale. Dacă te hotărăşti să mănânci în oraş, comandă-ţi ceva ce nu poţi pregăti acasă.
- Fă-ţi cafea acasă şi păstrează-o la serviciu într-un termos. De asemenea, foloseşte o sticlă de apă pe care o poţi reumple, în loc să cumperi de fiecare dată alta.
- Înainte de a merge la restaurant, bea un pahar de vin sau un cocktail, în loc să ţi le comanzi odată cu mâncarea. De obicei, la restaurant băuturile sunt scumpe.
- Taie tuburile de spumă de ras, de cremă de faţă sau de soare atunci când se termină conţinutul, pentru a putea folosi şi rămăşiţele de pe pereţii recipientelor.
- Dacă vrei să-ţi cumperi ceva de îmbrăcat şi nu este extremă urgenţă, aşteaptă să vină sezonul reducerilor.
- Fă-ţi o listă cu tot ce ai nevoie şi nu cumpăra nimic în plus. De asemenea, nu-ţi cumpăra un obiect de îmbrăcăminte dacă nu ai cu ce să-l asortezi.
- Lasă cardul de credit acasă şi plăteşte cu banii jos.
- Când ai copii mici, împrumută pătuţuri, cărucioare şi haine de la prieteni sau rude care au avut, la rândul lor, copii mici.
- Până la vârsta de 12 ani, cumpără haine pentru copil de la reduceri pentru că le arunci în anul următor.
- Renovează casa în timpul iernii. Zugravii nu au multe lucrări şi acceptă să le dai mai puţini bani.
- Evită să te înregistrezi în bazele de date ale magazinelor, pentru a nu primi oferte cărora să nu le poţi rezista.
- Nu te duce la teatru sau la cinema decât la filme şi piese bune. Dacă vrei să vezi un film, închiriază-l.
- Planifică vacanţele la începutul sau la sfârşitul sezonului, pentru că preţurile sunt mai mici.
- Când călătoreşti cu avionul sau eşti în vacanţă, adu-ţi de acasă mâncarea şi băuturile pe care le consumi în aeroport sau la hotel, pentru a nu le cumpăra la preţuri mult mai mari de la faţa locului.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Calculator investitii - compound interest calculator (profit la profit- dobanda compusa)

https://www.moneysmart.gov.au/tools-and-resources/calculators-and-apps/compound-interest-calculator Bold >200k Italic >400k Strategia 1a - 10 ani Date de intrare Depozit initial: 100$ Depozit lunar: 100$ Numar de ani: 10 Profit anual: 5% Initial depozit: 100$ Depozite regulate: 12000$ Total randament: 3593$ Total: 15.693$ ----------------------------- Strategia 1b - 20 ani Date de intrare  Depozit initial: 100$ Depozit lunar: 100$ Numar de ani: 20 Profit anual: 5% Initial depozit: 100$ Depozite regulate:24.000$ Total randament: 17.275$ Total: 41.375$ ----------------------------- Strategia 1c - 30 ani Date de intrare Depozit initial: 100$ Depozit lunar: 100$ Numar de ani: 20 Profit anual: 5% Initial depozit: 100$ Depozite regulate: 36.000$ Total randament: 47.573$ Total: 83.673$ ---------------------------- Strategia 1d - 10 ani Date de intrare Depozit initial: 100$ Depozit lunar: 100$ Numar de ani: 10 Profit anual: 10% Initial

Dobanda compusa - a 8 a minune a lumii conform Einstein

Dobanda compusa denumita si dobanda capitalizata, este considerata si a 8a minune a lumii de catre Einstein, datorita puterii de crestere fenomenala pe termen lung. Ea se poate defini si ca dobanda la dobanda sau profit la profit (dobanda nu se refera doar la dobanda bancara). Ex. 1000 euro cu dobanda 10% dupa primul an, vom avea 1100 euro. Dupa al doilea an, dobanda va avea si ea o dobanda de 10%, adica inca 10 euro. (1100+ 10%*1100 = 1100+110=1210euro) Exemplu: daca economisim 200$ timp de 30 ani, cu randament 7%., rezulta 245.617. Se vede cum creste exponential pe masura ce creste timpul. Cu 200.000euro, cu randament 5%, o sa avem 10.000 euro, si daca cheltuielile anuale sunt de 10.000 euro, acopera exact aceste cheltuieli. Este timpul prea mare? Nu-i nimic, scadem timpul si crestem investitia lunara si incercam sa marim si randamentul investitiei. In ce se poate investi: depozite bancare, aur,  titluri de stat, obligatiuni, actiuni (platitoare sau nu de dividente), imo

Metode simple de a economisi

https://www.wall-street.ro/articol/Social/216270/5-metode-simple-de-a-economisi-in-2018-daca-vei-mai-avea-de-unde.html 1. Monitorizeaza-ti cheltuielile 2. Evita sa transformi mancatul in oras intr-o obisnuinta 3. Renunta la vicii (fumat alcool0 4. Ai grija la debitarea directa 5.Nu lua un credit decat daca este imperios necesar